Vårt samhällsansvar

VÅRT SAMHÄLLSANSVAR - ETT AV VÅRA HUVUDFOKUS
Vi på Greencom bryr oss om miljö och samhälle, och därför lägger vi stor vikt vid detta när vi fattar eventuella beslut. Det innebär att vi ska bedriva en sund verksamhet med ansvar för både miljö och samhälle.

Vi arbetar ständigt aktivt och målmedvetet för att minska påverkan på miljön. Det gäller bland annat energiförbrukning, energikällor, förpackningar, råvaror och transporter. Det innebär att vi endast använder leverantörer, transportörer, speditörer och andra partners som lever upp till våra förväntningar på hållbar verksamhet. Vi har därför ett nära samarbete med våra partners, och speciellt inom produktion och frakt av varor. På så sätt kan vi säkerställa att detta tas om hand på bästa möjliga sätt.

VÅRA FOKUSOMRÅDEN:

PC-komponenter
Vi köper endast PC-komponenter från välrenommerade leverantörer som uppfyller våra förväntningar vad gäller hållbar drift, CO2-utsläpp och säkra arbetsförhållanden med en rimlig lön för både anställda och arbetare. Exempel på sådana här leverantörer är ASUS, MSI, Chieftec och Corsair. För kunderna köper detta högkvalitativa och etiskt framställda komponenter.

Transport

Frakt från tillverkare och leverantörer till Greencom sker främst genom post- och logistikgrupperna Posten Norge (Posten / Bring), General Logistics Systems Germany och Rhenus Logistics. Bland annat arbetar man med att etablera alternativa fordon som använder förnybart drivmedel. I vissa fall får vi miljöredovisningar från logistikföretagen. På så sätt kan vi regelbundet kontrollera deras åtgärder för miljöansvar, och kan säkerställa att de levererar i enlighet med våra krav.

Förpackning

Förpackningarna vi får från nyckelleverantörer är miljöcertifierade. För packning av olika produkter använder vi bubbelfilm, främst LDPE-plastfolie. Detta är en klar, ren förpackning som kan klassas som plast vid källan. Under återvinningsprocessen mals plastfolien, tvättas, omgranuleras och kan sedan återanvändas i andra produkter.

Vår förpackningstillverkare, Sealed Air, gör att driva ett hållbart företag till grundlinjen i företagets strategi. Det är detta som skiljer Sealed Air från andra aktörer i branschen. Deras mål är att göra deras design och förpackningssystem 100 % återvinningsbara. Detta är en mycket viktig punkt för oss på Greencom. Greencom använder dessutom kartongförpackningar med återvunna fibrer (tidigare återvunnet returpapper) som huvudmaterial för produktionen.

Källsortering

Vi använder nya och innovativa system för att sortera papper, plast, kartong, trä och metall. Vårt avtal med Franzefoss Gjenvinning AS säkerställer korrekt omhändertagande av allt från farligt avfall till containeravfall. På så sätt säkerställer vi att vår hållbara vision upprätthålls.

PC-underhåll

Vi producerar endast PC-stationer som har mycket bra uppgraderingsmöjligheter och ersättningsmöjligheter för senare. På så sätt förlänger det livslängden på PC:n rejält, genom att man alltid kan byta ut komponenter i PC:n. Du får då en PC som håller i många år framöver, samtidigt som den minskar behovet av nyköp av PC.

Det gör vi genom att förse stationära datorer med de senaste chipseten på marknaden, som därför är kompatibla med den senaste tekniken på marknaden. Till dessa styrkretsar är det även lättare att köpa PC-delar vid uppgradering/byte då vi och andra leverantörer har det i större utsträckning på lager. Vi använder också endast PC-komponenter som är kompatibla med en större andel PC-komponenter från andra märken och leverantörer.

Vi på Greencom producerar innehåll för att hjälpa våra kunder att förlänga livslängden på sina produkter. Detta kommer att minska EE-avfallet och behovet av nya PC-inköp. Du kan se mer om detta på vår Facebook eller Instagram, eller läs våra blogginlägg!

Ett av våra många mål när det kommer till socialt ansvar är klimatneutralitet! Vi strävar efter att bli klimatneutrala inom hela värdekedjan.

Se även:

 

Nyckelord:

Är Greencom en bluff? Nej, Greencom är ingen bluff. Greencom levererar speldatorer i hela Skandinavien, och de har gjort detta sedan 2019.

Är Greencom säkert? Ja, Greencom är helt säkert. Greencom är en erkänd aktör inom stationära datorer i Norge och övriga Skandinavien.

Greencom erfarenheter, greencom trustpilot, greencom recension, greencom recensioner, recension greencom.no, gcom.se